Üçüncü Fone Film Festivali’nin programı açıklandı!

DAÜ İletişim Fakültesi, Radyo TV ve Sinema Bölümü (RTVF) tarafından 2012 yılında ilki düzenlenen Fone Film Festivali’nin üçüncüsü 11 Haziran 2015 Perşembe günü başlıyor. DAÜ Aktivite Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan festival iki gün sürecek. Festival, 12 Haziran Cuma günü saat 19:00’da İletişim Fakültesi’nde yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

RTVF Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hanife Aliefendioğlu’nun verdiği bilgiye göre; Kıbrıs’ın kuzeyinde bir kısa film kültürü oluşturmak, kısa film yapmayı özendirmek amacıyla başlatılan festivalin yarışma bölümleri, ‘Liselerarası Kısa Film Yarışması’ ve 18 yaş üstü yetişkinlerin yarışmacı olabileceği ‘Uluslararası Kısa Film Yarışması’ kategorilerinden oluşuyor.

Her yıl bir tema ile ortaya çıkan Festival’in bu yılki teması “Benim Meselem”. Üç yıldır HALKBANK sponsorluğunda gerçekleştirilen Festival, hem Lise hem de Uluslararası kategorilerde yarışan kısa filmcilere, birincilik, ikincilik ve üçüncülük için para ödülü veriyor.

Bu yıl daha çok film yarışıyor!

Festival Komitesi’nden, RTVF Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yetin Arslan, 23’ü lise kategorisinden olmak üzere toplam 100 filmin Festivale başvurduğunu, bu sayının geçen yıllara göre çok yüksek olduğunu, ön elemenin Festival tarafından tamamlandığını ve juri kararının 12 Haziran Cuma günü yapılacak ödül töreninde duyurulacağını belirtti.

3. Fone Film Festival’inde ‘Uluslararası Yarışma Kategorisi’nde ön elemeden geçmiş filmleri Kıbrıs’lı Türk Sinema Yönetmeni Derviş Zaim, sanatçı Anber Onar, UKÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Birsel Matara, kısa filmci ve gazeteci Vasvi Çiftçioğlu ile aktivist ve antropolog Olga Demetriou’dan oluşan jüri değerlendirecek. ‘Liselerarası Yarışma Kategorisi’nde yarışan filmler ise, fotoğrafçı Cemal Özay, kısa filmci ve köşe yazarı Elvan Levent ve DAÜ İletişim Fakültesi RTVF Bölümü öğretim görevlisi Ahmet Goran’dan oluşan juri tarafından değerlendirilecek.

fff_program_son_uzun