Sosyal medyada büyük DAÜ buluşması

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) mezunları son bir haftadır facebook grubu HEDEF BÜYÜK BULUŞMA’yı takip ediyorlar. Grup üye sayısı 20 bin kişiyi geçti. DAÜ mezunları fotoğraf arşivlerini, videolarını ve anılarını döktüler ortaya. Müthiş bir sinerji oluşan grupta mezunların dışında halen DAÜ’de öğrenim gören öğrenciler, DAÜ çalışanları, öğretim görevlileri de var. Anılar paylaşıldıkça çoğalıyor.

Öğrenci numaraları paylaşılıyor
Grupta en çok paylaşılanlar arasında okula kayıt yaptırdıktan sonra alınan öğrenci numaraları. 1980’lerden 2000’lere kadar farklı dönemlerden numarası olan mezunlar günlerdir telefonlarının, bilgisayarlarının başına kilitlenmiş bir şekilde grupta paylaşılanları takip ediyorlar.

Sosyal medyanın gücü
Facebook platformunda oluşturulan öğrenci grupları sosyal medyanın ne kadar güçlü bir iletişim kanalı olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Gruba üye olanlar mezun arkadaşlarını da beraberlerinde getiriyorlar. Grupta en çok fotoğraf ve anı paylaşımı yapılıyor.

Biletler alınmaya başlandı
Bazı grup üyeleri paylaşımlara dayanamayıp bilet rezervasyonu yaptırmaya başladılar bile. Bir an önce öğrencilik yıllarının geçtiği Gazimağusa’ya gelip anılarını yaşadıkları sokaklarda bir kez daha gezmek, zamanlarını geçirdikleri mekanlara uğramak istiyorlar.

Nostaljik duygusal patlama
HEDEF BÜYÜK BULUŞMA grubunda kelimenin tam anlamıyla nostaljik duygusal bir patlama yaşanıyor. Geçmiş zamandan anılar paylaşıldıkça duygusal anlar devam ediyor. Grup mesajlarını okurken duygulanmamak mümkün değil.

Biraz es verin…
Bazı kullanıcılar gruptaki haber akışının çok olmasından şikayetçiler. Haberleri takip etmekten başka hiç bir şey yapamadıklarını bile yazıyorlar. Bunun aynı zamanda bir memnuniyet ifadesi olduğunu da unutmamak lazım.

hamam

Uçan hamam böceği
Gruptaki paylaşımlar beğeni rekorları kırıyor. Uçan hamam böceğini sadece Kıbrıs’ta okuyanların bildiğine dair paylaşım 8 saatte 400’den fazla beğeni ve onlarca yorum aldı.

bulusma1Hocalarla fotoğraflar
Grupta en çok paylaşılanlardan biri de mezun olunan bölümlerdeki hocalarla o dönemlerde çekilmiş fotoğraflar ve neticesinde akıllara gelen anılar. Hocasından şikayetçi olan da var memnuniyetini belirtende.

bulusma2Burda fotoğraf çektirmeden olmaz
DAÜ’nün ve Gazimağusa’nın fotoğraf çekilmezse olmaz yerlerinden biri de DAÜ tabelasının olduğu yer. Örnek fotoğraf 90’lı yılların sonlarına doğru çekilmiş.

Gruba nasıl üye olacaksınız?
Facebook platformundan HEDEF BÜYÜK BULUŞMA şeklinde arama yaptırarak gruba ulaşabilirsiniz. Ya da aşağıdaki linki tıklayarak gruba üye olabilirsiniz. Siz de HEDEF BÜYÜK BULUŞMA grubuna üye olarak DAÜ’deki ve Kıbrıs’taki anılarınızı paylaşarak bu nostaljik duygusal patlamaya ortak olabilirsiniz. https://www.facebook.com/groups/105568793117759/