Uluslararası Korolar Festivali’nin açılış konseri Kıbrıslı piyanist Suna Alsancak’tan

2. KKTC Uluslararası Korolar Festivali 10 – 16 Temmuz 2016 tarihleri arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) organizasyonu ile gerçekleştirilecek. KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti’nden 22 Koro ,750 Korist ve misafirlerin katılacağı festivalin açılış töreni 11 Temmuz 2016 Pazartesi günü, saat 17.00’da Gazimağusa’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yapılacaktır.

Bir hafta boyunca DAÜ kampüs ve tesislerinde konaklayacak olan misafir korolar, kaldıkları süre içerisinde ülkenin tarihi ve doğal güzelliklerini de gezme fırsatı bulacaklar. Katılımcı korolar festivalde, KKTC’li Besteci Oskay Hoca’nın korolar için düzenlediği ‘’Kebapçıların Şişi’’ türküsünü çoksesli olarak toplu halde seslendirecekler. Konserler 11 – 15 Temmuz 2016 tarihleri arasında, saat 20.00’de başlayacak.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan festivale katılacak.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Başkan yardımcısı Ali Sürücü’nün de katılacağı Korolar Festivali’nde Ülgür Gökhan açılışta konuşma yapıp, festival süresince bir dizi temaslarda da bulunacak. Açılışta Kıbrıslı Piyanist Suna Alsancak da bir konser verecek.

Korolar, saat 22:00’den sonra sokak ve caddelerde konserler verecekler.
Konserler sonrasında Gazimağusa’nın sokak ve caddelerinde de konser verecek olan koristler böylelikle sokaktaki dinleyicilere de konser verecekler. Çocuk, gençlik ve yetişkin korolarından oluşan koristler birbirinden güzel şarkıları festival havasında seslendirecekler. 7’den 70’e koristlerin katılacağı festivalde 7 gün boyunca korolar birbirleri ile kaynaşarak dostluklarını pekiştirecekler. 2016 KKTC Uluslararası Korolar Festivali Sanat Yönetmeni Erkan Dağlı yaptığı açıklamada; Festivale katılacak koroların, koro müziğini yaşarlarken Otello’nun şehri Gazimağusa’nın tarihi zenginliklerini de bire bir yaşayabileceklerini ve şehri bu alanda çok derin bir şekilde koklayıp, ayrıca gönüllerinde de şehir ile derin bir bağ kuracaklarını belirtti.

Festival Programı

festival_program_gazete