Yönetmen Osman Sınav öğrencilerine verdiği sözü tuttu!

Haber: İbrahim Emre Sugel, Fotoğraflar: Burakcan Batuk

DAÜ’de Osman Sınav’ın  öğrencilerinin kısa filmleri muhteşem bir GALA ile izleyici karşısına çıktı. Sol Ayağım en iyi film seçilerek ekip, yönetmen Osman Sınav’la çalışma imkanını yakaladı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon Sinema Bölümü usta yönetmen Osman Sınav’ın öğrencileri, bitirme projesi kapsamında hazırlamış olduğu kısa filmleriyle jüri karşısına çıktılar. Jurinin oy vererek seçtiği en iyi film Cemil Çoruhlu ve Sinan Tolun’un hazırladığı “Sol Ayağım” adlı eser oldu.

Galanın jüri üyeleri; Yönetmen Osman Sınav, Radyo Televizyon Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bahire Efe Özad, Radyo Televizyon Sinema Bölüm Başkan Yardımcısı Ahmet Goran, öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit İnatçı, öğretim üyesi Doç. Dr. Tutku Akter, öğretim görevlisi Pembe Tölük, öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Aysu Arsoy, öğretim üyesi Doç. Dr. Metin Ersoy, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürü Meryem Çavuşoğlu Özkurt, öğretim görevlisi Barçın Boğaç ve Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya’dan oluştu.

İletişim Fakültesi dekan vekili Doç. Dr. Agah Gümüş, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı bölüm başkanı Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu, öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Pembe Behçetoğulları, öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yetin Arslan, öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Ülfet Kutoğlu Kuruç ve diğer öğretim üyelerinin katılımıyla RTVS bölümü öğrencileri, gerçekleştirilen gala ile onurlandırıldılar.

“Dönem çok hızlı geçti”
Galanın açılış konuşmasını usta yönetmen Osman Sınav yaptı. Sınav, konuşmasında sinema sanatının heyecanına değinerek öğretim üyelerine ve öğrencilere teşekkür etti. Usta yönetmen konuşmasına şu şekilde devam etti: “Dönem çok hızlı geçti . Bu süreç bize yetmedi adeta. Öğrencilerime deneyimlerimle birlikte elimden gelen ne varsa aktarmaya çalıştım,” dedi.

Ayrıca Sercan Kavuzlu adlı öğrencisinin annesinin vefatından duyduğu derin üzüntüyü de belirten Sınav, “O’nun acısını paylaşıyor ve Allah’tan rahmet diliyorum. İşte hayat böyledir. Yaşasaydı bugün burada oğlunun mezuniyetinde ve oyunculukta yaptığı filmin galasında aramızda olacaktı”, dedi.

Hikayelerin insan hayatının özünü, felsefesini oluştuğunu da belirten ünlü yönetmen Osman Sınav, “İçerisinde ideolojiler, başka şeyler aramamak gerekir. Hikayenin anlatım biçimleri sonsuz yaratıcılıkta varlık gösterir”, diyerek ifadelerine ekledi.

“Böylesine seçkin bir izleyici grubu bir daha bulamazsınız”
Genç öğrencilerine hikayelerinin bir kez daha böylesi akademik ve seçkin bir topluluktan oluşacak bir grupta izlenme şansı bulamayabileceğini hatırlatarak, bunun tadını çıkarmaları gerektiğine vurgu yapan Sınav, sözlerini Shakespeare’in “anlamayan kalabalıklara oynamaktansa, anlayan üç kişiye oynamayı yeğlerim” cümlesi ile noktaladı.

“Anı” (Derviş Kulle-Ebru Akıncı), “Bir Dakikalık Ömür” (Nurseli Korucu, Engin Çiltaş, Oğuz Fatih Aksu), “Deniz” (Sercan Kavuzlu, Bulut Ali Çağır), “Hava Çok Güzel Değil Mİ?” (Arsen Kutbay), “Kar Taneleri” (Ömer Bilgiç, Zehra Bilgiç, Emre Demirören), “Karar” (DevrimTemel, Arsen Kutbay, Kaan Arslangiray), “Sol Ayağım” (Cemil Çoruhlu, Sinan Tolun), “Son Kare” ( Berkay Gül, Mehmet Akif Yıldız, Emre Ateş)  adlı birbirinden güzel sekiz kısa filmin gösteriminin yapıldığı ve yarıştığı organizasyonda kazanan film, senaristliğini ve yönetmenliğini Sinan Tolun ve Cemil Çoruhlu’nun yaptığı “Sol Ayağım” adlı eser oldu.

Osman Sınav sözünü tuttu: Cemil ve Sinan ekipte
Birinci olan eseri meydana getiren ekibin öğrencilerinin, başarılı yönetmen Osman Sınav’ın çalışma ekibine kabul edilmeleriyle ödüllendirildiği organizasyonda söz alan Osman Sınav,”Cemil Çoruhlu ve Sinan Tolun yakında başlayacak karadeniz projemizde stajlarını yapacaklar. Başarılı olurlarsa profesyonel ekibimizde kendilerine yer vereceğiz. Umut ediyorum ki başarılı olacaklardır. Dönem başında vermiş olduğum sözü bu şekilde yerine getriyorum. “Sen anlat” adlı karadeniz projesinde karadeniz insanının tutkusunu ve aşkını anlatacağız,” dedi.

Ayrıca ödül töreninin sunumunda söz alan Radyo Televizyon Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bahire Efe Özad, “Osman Sınav’ın yoğun programına karşın DAÜ’de öğrencilerle buluştuğu ve ders verdiği için ona çok teşekkür ediyoruz,” dedi.

Yarışmada ikincilik ödülü “Deniz” adlı filmiyle Sercan Kavuzlu ve Bulut Ali Çağır’a, üçüncülük ödülü ise, “Anı” adlı filmiyle Derviş Kulle ve  Ebru Akıncı’ya takdim edildi.

Gala, emeği geçen tüm öğrencilerin katılım belgelerini Osman Sınav ve öğretim üyelerinden almaları ile son buldu.