DAÜ’LÜ ÖĞRENCİLERDEN ENGELLİLERE DESTEK

Haber: İbrahim Emre Sugel

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri Kampanya Tasarım dersi kapsamında, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”ne ithafen sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Umut Ayman’ın önderliğinde ki proje, Bölüm öğrencileri Çağla Katırcı, Toyosi Alaboya, Fuad Ogunbayo ve Simon Benjamin’in kurmuş olduğu “Ace Agency” tarafından gerçekleştirildi.

DAÜ İletişim Fakültesi önünde 4-5 Aralık tarihlerinde, “İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi” üyeleri tarafından hazırlanan el emeği sanat ürünlerinin satışa sunulduğu organizasyonda toplanan gelir ise, İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitsayon Merkezine bağışlandı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DAÜ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 3. sınıf öğrencisi Çağla Katırcı, yapmış oldukları sosyal sorumluluk projesiyle engellilere katkı sunmayı amaçladıklarını ve farkındalık yaratmayı arzuladıklarını belirtti. Katırcı, konuşmasında, “İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ndeki engelli arkadaşlarımınız kendi elleriyle yapmış olduğu sanat eserlerini, duyarlı vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Buradan elde edilen geliri de Rehabilitasyon Merkez’inin ihtiyaçları doğrultusunda kullanacağız”, dedi.

Öte yandan “Ace Agency”ı, İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi ile buluşturarak projeye destek veren DAÜ Özel Eğitim Bölümü 4. sınıf öğrencisi Rasim Erdoğan ise, yapılan el emeği ürünlerin uzun uğraşlar sonucu ortaya çıktığına dikkat çekti. Erdoğan, konuşmasında,”onların bizlere ihtiyacı var. Kaynaşmaya farklılaşmaya ihitiyaçları var. Biz burada sadece onların yapmış olduğu ürünleri satışa sunmuyoruz, aynı zamanda yapmış oldukları eserler üzerinden başarı duygusunu tatmalarını da amaç ediniyoruz. Ortaya çıkan sanat ürünleri ufak şeylerde olsa, büyük dokunuşlardır”, dedi.

Organizasyonda, İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi üyelerinin DAÜ İletişim Fakültesi’ne gerçekleştirmiş olduğu ziyeretin ardından son buldu.