DAÜ’LÜ ÖĞRENCİLER SANDIĞA GİTTİ

Haber: İbrahim Emre Sugel

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2017-2018 akademik yılı Öğrenci Konseyi seçimleri DAÜ İletişim Fakültesi öğrencilerini sandıkta buluşturdu.

Her fakültenin kendi içerisinde gerçekleştirmiş olduğu seçimlerde İletişim Fakültesinden Öğrenci konseyinde yer almak için yarışa katılan adaylar; Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü’nden Muhammet Raşit Ağar, Hatice Nur Doğan , Sinema-TV Bölümü’nden Cemal Onur Öztürk, Samer Issa Mohammad Awad, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nden Firdevs Esen Süer, Erem Kızıltan, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarım Bölümü’nden Ömer Faruk Akyıldız, Animasyon ve Oyun Tasarım Bölümü’nden ise Hüseyin Furkan Çetin oldu.

Oy verme işleminin 6 Kasım 2017 tarihi itibariyle saat 16:00’da sonuçlandığı seçim sonuçları ise aynı gün akşam kamuoyuna duyuruldu. Açıklanan resmi sonuçlara göre; Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü temsilciliğine Muhammet Raşit Ağar, Sinema-TV Bölümü temsilciliğine Samer Issa Mohammad Awad, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü temsilciliğine Erem Kızıltan, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarım Bölümü temsilciliğine Ömer Faruk Akyıldız, Animasyon ve Oyun Tasarım Bölümü temsilciliğine ise Hüseyin Furkan Çetin seçildi.

Halkla İlişkliler Ve Reklamcılık Bölümü Öğrenci Konseyi temsilciliğini kazanan Erem KIzıltan’ın seçime yönelik değerlendirmesi ise şöyle idi:

“Kimseye vaatle gitmedim”
Seçim çalışmalarında vaatlerin inandırıcılığını kaybettiğine değinerek sözlerine başlayan Kızıltan, “ben kimseye vaatle gitmedim. Çünkü vaatlerin verilip tutulmadığı bir siyasi ortamda yaşıyoruz ne yazık ki. Geçen yıl bu alanda seçimleri kazanarak bölümümü temsil ettim. Bu yıl da hocalarımın ve öğrenci arkadaşlarımın desteğiyle yeniden aday oldum. Gerek adanın sosyo-kültürel yapısını tanıtan geziler ve gerekse sosyal sorumluluk projeleriyle bu yılda hız kesmeden çalışmalarımıza devam etmek istiyorum. Tekrar seçildiğim için mutluyum. Oy kullanan herkese çok teşekkür ederim. “, dedi.

“Öğrenci Konseyinin Senato’da dinlenildiğini düşünüyorum”
DAÜ yönetimini demokratik bulduğuna da dikkat çeken Kızıltan, “Öğrenci Konseyinin Senato’da dinlenildiğini düşünüyorum. Öğrenci arkadaşlarımızında pek tabii beklentileri var. Onları geçen yıl olduğu gibi bu yıl da en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum”, dedi. Ayrıca seçimlerin ve propoganda sürecinin de demokratik bir ortamda yapıldığına değinen Kızıltan, bu alanda İletişim Fakültesinin lasnmanla ilgili daha etkin bir rolü oynanabileceğini de belirtti.

“Yüzyüze görüşme tekniğini uyguladım”
DAÜ İletişim Fakültesi öğrencisi olarak propoganda sürecinde izlediği strateji hakkında da görüş belirten Kızıltan, “yüzyüze görüşme tekniğini uyguladım. Bunun yanı sıra sosyal medya mecrası olarak ise sadece Facebook’tan yayın yaptım ve olumlu geri dönütler aldım”, dedi.

Seçimlerin ardından bölüm temsilcileri, İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Agah Gümüş’ün önderliğinde İletişim Fakültesi temsilciliği için biraraya geldi.  DAÜ İletişim Fakültesi temsilciliğine seçilen öğrenci ise, Samer Issa Mohammad Awad oldu.