Curcioğlu’ndan Hayvan Haklarının İyileştirilmesi Talebi
“Hayvanları eşya olarak görüyorlar…”
Kıbrıs Altın Patiler Derneği Bşk. Yrd. Ülkü Curcioğlu hayvan hakları, hukuki yaptırımlar ve sokak hayvanlarının ihtiyaçlarına dikkat çekti. Hayvan haklarının uygulanabilmesi adına hukuki düzenlemelerin yapılması, farkındalık seviyesinin yükselmesi ve hayvanların eşya olarak görülmemesi gerektiğine vurgu yapan Curcioğlu, yeniden düzenlenen yasa değişikliğinin henüz yürürlüğe girmediğini de ifade etti.
Hayvanlar Eşya Olarak Görülüyor Canlı Olarak Değil
Hayvanların birer mal, eşya gibi göründüğünü ifade eden Curcioğlu, yasal değişiklik için çabaladıklarını belirtti. 2019 Yılında yasaya katkı koyup iyileştirmeler yaptıklarını dile getiren Curcioğlu, “3 Avukat ve 1 hâkim desteği ile birlikte meclise sunduk. Seçim dönemiydi, oy çokluğuyla kabul ettiler ama hala daha yasa yürürlüğe girmedi” şeklinde konuştu. Belediyelerin desteklerinin de yetersiz olduğunu ifade eden Curcioğlu, görgü tanığı olmadığı sürece herhangi bir vakada polislerin de işlem yapamadığını sözlerine ekledi.
İnsan Öldürmekle Hayvan Öldürmek Arasında Hiç Bir Fark Yok
Hayvanlara yönelik şiddetin korkunç boyutlarına da dikkat çeken Curcioğlu, zehirleme ve tecavüz vakalarının yaşandığını belirtti. Curcioğlu, “Köpek tecavüzü, köpek zehirlemesi ve kedi zehirlemesi çok aşırı yaşıyoruz. Yine yasaya geliyor iş. Ortada bir yasa yok ve yapan insan evine gidip rahatça uyuyor. Çünkü alacağı bir ceza yok. Bir ceza olsa da para cezası alıyor. İnsan öldürmekle havyan öldürmenin arasında hiçbir fark yok. İkisinin de katillik olduğunu düşünüyorum” dedi.
Geçici Yuvaların Önemine Değinildi
Hayvanların öne çıkan ihtiyaçlarının başında yiyecek geldiğini ifade eden Curcioğlu, geçici yuvaların önemine dikkat çekti. Himayelerine getirilen hayvanları barınaklara vermektense ilk etapta geçici yuvalarla korumaya ve sonrasında da sahiplendirmeye çalıştıklarını belirten Curcioğlu, “geçici yuva bulamadıkça pet otellerde barındırıyoruz. Pet otellere de belli bir ücret ödemek zorundayız ve bu ücreti de öderken tedavi masrafları zora girebiliyor. Bu yüzden geçici yuvalar oldukça önemli” dedi.
Projelerimizle Sokaktaki Canlara Destek Oluyoruz
Bağışçıların ve kendilerinin özverisiyle derneklerinin faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çeken Curcioğlu, sokaktaki canları besleme noktalarında beslediklerini, kısırlaştırma projeleri yaptıklarını, tedavi işlemlerini üstlendiklerini ve yuva bulup sahiplendirdiklerini belirtti. Curcioğlu ayrıca, hâlihazırda barınakta bulunan 50 köpeğin kısırlaştırılması ve aşılanmalarıyla da ilgilendiklerini ifade etti.
Yorum gönder
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.