İletişim Fakültesinde Anlamlı Etkinlik
DAÜ İletişim Fakültesinde 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslarası Daynışma günüyle ilgili farkındalık amaçlı bir etkinlik düzenlendi.
27 Kasım Çarşmaba günü saat 12:30’da İletişim Fakültesi önünde Kadına Şiddete Karşı Mücadele ile ilgili anlamlı bir etkinlik gerçekleşti. Etkinlikte “Kadına Şiddete Karşı Ben de Buradayım” yazılı bir panoya katılımcılar ellerini boyaya batırdıktan sonra el izleriyle renkli bir pano oluşturarak şiddete maruz kalan kadınların yanında olduklarını gösterdiler.
Konuyla ilgili olarak İletişim Fakültesi’nden Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya, Doç. Dr. Hanife Aliefendioğlu ve Yard. Doç. Dr. Yetin Arslan gazetemizle düşüncelerini paylaştılar:
Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya: 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma gününe karşı farkındalık yaratmak amaçlı “Kadına şiddete karşı ben de buradayım” farkındayız, bu duruma dur diyoruz amaçlı yapılan farkındalık projesinde amaç kadınlara yönelik her türlü şiddete “Hayır” demektir.
Doç. Dr. Hanife Aliefendioğlu: İlk kez fakülte olarak böyle bir etkinlik yaptık. Bu durum 25 Kasım Kadına Şiddet ve Mücadele gününün daha görünür olduğunu gösteriyor. Katılım da fena değildi. Birleşmiş Milletler tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü ve İnsan Hakları günü (25 Kasım-10 Aralık) bir eylemlilik takvimi olarak anons edildi. Bu çok önemli bir şey. Böylece kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu anlamış oluyoruz. Ve bunun bir günle sınırlı kalmamasını istiyoruz. Umarım fakültemizde 10 Aralık’a kadar başka etkinlikler de yapılır.
Yard. Doç. Dr. Yetin Arslan: 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücade Günü uluslarası bir gündür. Bizde fakülte olarak bu etkinliği yaparak bu güne dikkat çekmek istedik. Bugünün hatırlanması toplumda bunun varlığından haberdar olmak açısından önemlidir. Her toplumda olduğu gibi Kıbrıs’ın kuzeyinde de kadına yönelik şiddet vardır ve bununla mümkün mertebede mücadele edilmesi gerkir. Bu konuyla ilgili devletin de bizlerin de sorumlulukları vardır. Devlet bir takım adımlar attı ama yeterli değildir. Örneğin devletin sığınma evi henüz yoktur. Devletin acilen bu konuda bir adım atması gerekir. Sonuç olarak öğrencilerimizin de fakültede yapılan bu etkinlik sonrası bu konunun neresinde olduklarını düşünmerleri gerekir.
Yorum gönder
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.