DAÜ’de Çocuk İstismarına Karşı Farkındalık Yürüyüşü
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, “Toplumsal Duyarlılık Merkezi” çatısı altında çocuk istismarına karşı farkındalık yaratmak için yürüyüş düzenledi. Ana giriş kapısından başlayan yürüyüşün ardından CL Meydanında basın açıklaması yapıldı.
DAÜ İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya, yürüyüşün “farkındalık yaratmak amacıyla düzenlendiği için sessiz gerçekleşeceğini” belirtti. DAÜ ana giriş kapısından başlayan yürüyüşte, çocuk istismarına dikkat çeken pankartlar da yer aldı.
CL Meydanına kadar süren yürüyüşün sonunda Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Başkan Yardımcısı, Yrd. Doç. Dr. Umut Ayman, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününün önemine de değinerek basın açıklaması yaptı. Çocuk İstismarı konusunda herkesi duyarlı olmaya davet etti.
Basın Açıklaması
“Devir Görmezden, Duymazdan, Bilmezden Gelme Devri Değil!
Bugün burada son zamanlarda ülkemizde yaşanan ve basında ciddi yer teşkil ederek yargıya da taşınmış olan çocuk istismarı vak’alarından duyduğumuz rahatsızlıkla, DAÜ’lüler ve toplumda yaşanan olumsuzluklara karşı duyarlı insanlar olarak, sessiz kalmamak adına toplandık! Yaşanılan bu olaylar özelde, bizleri harekete geçiren sebep olsa da, genelde çocuk istismarına ve tecavüzüne ses çıkarmanın, üzerimize düşen en büyük görevlerden olduğunu düşünüyoruz.
Çocuk İstismarı, 18 yaşın altındaki çocukların ya da ergenlerin, yakın çevreler veya yabancı kişiler tarafından, bedensel ve/veya psikolojik olarak sağlıklarına zarar veren, fiziksel, duygusal, cinsel ya da zihinsel gelişimlerini engelleyen tutum ve davranışlardır.
Öyle bir çağdayız ki, insanlar görüleni görmez, duyulanı duymaz ve haksızlıkları bilmezden gelir oldu. Günümüzde insanlar birçok sebepten dolayı, hayat telaşına kapıldığından, yaşanılan toplumsal sorunları sadece sohbet aralarına yerleştirmeye başlamışlardır. Çocuk istismarı, toplumun geleceğine zarar veren en tehlikeli toplumsal olaylardandır. Bu yüzden toplumda yaşanan kötü olaylara herkesin tepki koyması ve gereğinin yapılması için çaba göstermesi gerekmektedir. Çünkü, Devir; Görmezden, Duymazdan, Bilmezden Gelme Devri değil!!!
Çocuk istismarının önlenebilmesi için ailelere birçok sorumluluk düşmektedir. “Eğer birine söylersen….!” diye başlayan tehditlere karşı çocuklarının sessiz kalmamalarını sağlamak, çocuklarıyla her zaman her konuda doğru iletişim kurabilmek ve her koşulda onların destekçileri olduklarına dair güven hissettirebilmeleri gerekmektedir. Çocuk istismarı bir suçtur. Çocuklarımız geleceğimizdir. Geleceği koruma altına almak istiyorsak, ilk önce çocukların hakları korunmalıdır.
Sağlıklı beyinler sağlıklı bireylere, sağlıklı bireyler sağlıklı nesillere ışık olur. Gelecek için sen de farkındalık yarat! Geleceğe ve topluma ışık tutmak istiyorsan, Çocuk İstismarına sessiz kalma! Çocuğunu Koru Geleceğini Koru!”
Yorum gönder
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.