DAÜ’de “Cinsel Şiddet Alanında Hak Temelli Habercilik” Atölye Çalışması
Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği tarafından yürütülen “Öyle Değil Böyle” Projesi kapsamında Doğu Akdeniz Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü akademisyenleri ve farklı bölümlerden akademisyenlerle öğrencilerin katılımıyla atölye çalışması gerçekleştirildi.
Almanya Federal Cumhuriyeti, Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığının fonuyla “Rosa Luxemburg Vakfı” tarafından desteklenen Cinsel Şiddetle Mücadele Derneğinin “Öyle Değil Böyle” Projesi kapsamında “Cinsel Şiddet Alanında Hak Temelli Habercilik” konulu atölye çalışması gerçekleştirildi. Şehlem Kaçar’ın eğitmenliğinde; Doğu Akdeniz Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Sinema ve Televizyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bahire Özad, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hanife Aliefendioğlu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya, DAÜ İletişim Fakültesinin akademisyenleri, öğrencileri ve çeşitli fakültelerden DAÜ öğrencileri atölye çalışmasında yer aldı.
“Toplumsal Cinsiyet, Cinsel Şiddetin Medyadaki Temsili ve Toplumda Algılanışı, Cinsel Şiddetle İlgili Yaygın Mitler ve Gerçekler, Cinsel Şiddeti Haberleştirme” gibi konuların ele alındığı etkinlikte, grup çalışmaları yapılarak haber dilini oluştururken dikkat edilmesi gerekenler uygulamalı şekilde öğrenildi. Haberlerde kullanılan yanlış ifadeler tespit edilerek yerlerine kullanılabilecek doğru ifadeler konuldu.
Büyük ilgi gören etkinliğin bitiminde, katılımcılara sertifika dağıtıldı.
Şehlem Kaçar Kimdir?
“Lisans yıllarında toplumsal cinsiyet, fotoğraf ve eleştirel medya okumaları ile ilgilendi. Yüksek lisansına Radyo TV ve Sinema bölümüne başladı, kadın bedeni ve Michel Foucault’nun beden teorileri üzerine çalışmalar yaptı, master derecesini aldı. “One Day: After Work” adlı projesi ile “Danimarka Hükümeti Kültürel Bursu” kazandı. FREIA (Aalborg University Feminist Research Centre) ve EDGE (Centre for Equality, Diversity, Gender in Aalborg University) destekleriyle ilk kişisel sergisini Danimarka Kadın Müzesinde açtı. Çeşitli kadın örgütlerinde çalıştı. Şehlem, halen İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Bilimleri Bölümünde fotoğraf ve toplumsal cinsiyet üzerine doktora çalışmasını sürdürmektedir. 2016 yılında Helsinki Üniversitesinde ziyaretci araştırmacı olarak bulunmuştur.”
Yorum gönder
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.